4 lærerige film om at undgå ulykker

ulykker_video_topbillede

Desværre oplever mange ledere og arbejdsmiljørepræsentanter en udfordring med at formidle vigtigheden af sikkerhedsforanstaltninger til virksomhedens medarbejdere, uden at det opfattes som unødvendigt bureaukrati. Som en hjælp til denne udfordring har BFA-Industri lavet fire lærerige film, der sigter mod at styrke virksomhens sikkerhedskultur.

Introduktion til et sikkert arbejdsmiljø

Den første film er en introduktion til grundlæggende arbejdssikkerhed. Her gives et overblik over vigtigheden af sikkerhed på arbejdspladsen og de grundlæggende principper, der bør følges.

Forståelse fører til sikkert arbejdsmiljø

De øvrige tre film går i dybden med de processer, der fører til ulykker, og hvordan disse kan undgås. Filmen: "Ulykker bliver skabt" fokuserer på de faktorer, der fører til ulykker, filmen: "Se bagom ulykken" undersøger årsagerne bag ulykkerne, og den sidste film: "Vi ser det, vi deler det" opfordrer til ansvarlig adfærd og rapportering af potentielle risici.

Involvering af medarbejderne

En afgørende læring er at inddrage medarbejderne tidligt i processen. Medarbejderne er dem, der står over for risiciene dagligt og kan derfor bidrage med uvurderlig indsigt i forhold til virksomhedens sikkerhedsinitiativer.

Filmene er ikke kun en opfordring til at skabe et sikkert arbejdsmiljø, men også en påmindelse om, at det kræver en fælles indsats at opretholde sikkerheden på arbejdspladsen. Alle medarbejdere bør bidrage til et sikkert arbejdsmiljø, hvor alle kan komme sikkert hjem fra arbejde hver dag.

Du kan se videofilmene nedenfor.

Film 1: Arbejdssikkerhed helt fra grunden

Film 2: Ulykker bliver skabt

Film 3: Se bagom ulykken

Film 4: Vi ser det, vi deler det

Hvis du har brug for assistance til jeres arbejde med sikkerhed, kan du kontakte os her.